Ne hagyjon elől értéket az autóban!

Júliustól Zugló szerte közel 200 helyszínen hívják fel a gépjárműtulajdonosok figyelmét, hogy jól látható helyen ne hagyjanak elől értéket autóikban. A Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft. legújabb bűnmegelőzési akciójának keretében valamennyi zuglói parkolóautomata oldalára kikerült a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács „Nincs érték az autóban!” programjának figyelemfelhívó plakátja.   

Sajnos, a tapasztalatok szerint, a járművezetők a mai napig meglehetősen figyelmetlenek az autóban hagyott értékeikkel kapcsolatosan. Holott a kocsiban maradt pénztárca, laptop, táska, nagyértékű műszaki cikk mind-mind hívogató a bűnelkövetők számára. A bűnügyi statisztikák szerint különösen nagyobb rendezvények idején fordul elő, hogy az elkövetők egy óvatlan pillanatban betörik az autó ablakát, s az ott felejtett értéktárgyakat, de akár a lakáskulcsot, a személyes okmányokat is magukkal viszik, ezzel óriási problémát okozva a tulajdonosnak.

Ezen próbál változtatni a „Nincs érték az autóban!” program, amely figyelmezteti az autósokat a veszélyre. A cél, hogy a zuglóiak ne váljanak áldozattá!

'Fel a tetejéhez' gomb