Intézményi várakozási hozzájárulás

Kérelemre NTÉZMÉNYI VÁRAKOZÁSI HOZZÁJÁRULÁS adható annak a természetes személynek, aki munkavállaló:  

  • az Önkormányzat 100 %-os tulajdonában álló gazdasági társaságban, 
  • Budapest Főváros XIV. Kerület Zuglói Polgármesteri Hivatalában,
  • a várakozási övezetben jogszabályi felhatalmazás alapján állami beruházást végző gazdasági társaságban,
  • a várakozási övezetben székhellyel, telephellyel rendelkező: az Önkormányzat fenntartásában álló költségvetési szervnél, vagy állami fenntartású köznevelési intézményben vagy államigazgatási szervnél.

Alkalmazotti kedvezmény éves díja várakozási övezetben jogszabályi felhatalmazás alapján állami beruházást végző gazdasági társaság munkavállalójának esetén 131 250 Ft gépjárművenként. Alkalmazotti kedvezmény éves díja a várakozási övezetben székhellyel, telephellyel rendelkező Önkormányzat fenntartásában álló költségvetési szerv, állami fenntartású köznevelési intézmény vagy államigazgatási szerv munkavállalójának esetén 66 250 Ft gépjárművenként.

Ügyintézéséhez szükséges dokumentumok:

  • A kedvezmény igényléséhez szükséges kitöltött és aláírt nyomtatvány (letölthető: a Nyomtatványok menüpont alatt).
  • Érvényes személyazonosságot igazoló okmány és lakcímet igazoló kártya, adó igazolvány;
  • Forgalmi engedély
  • Az ügyintézés díja és az éves parkolási díj megfizetését igazoló nyugta. Személyes ügyintézés esetén, ügyfélszolgálatunk pénztárában, készpénzben vagy bankkártyával is rendezhető.
  • A kérelmen kitöltött munkáltatói igazolás.

Kérelem adatlap (PDF):

Ügyintézés költsége:

2.000.- Ft

Ügyintézés módja:

Kizárólag személyesen, ügyfélszolgálati irodában.

Érvényesség:

A kedvezmény a kibocsátástól a következő év január 31-ig érvényes.

További információk:

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a kiadott hozzájárulás nem jogosít díjmentes várakozásra másik övezetben, és a Fővárosi Közgyűlés döntése alapján nem jogosít díjmentes várakozásra a fővárosi tulajdonú területeken, így a Thököly út, Hungária krt., Dózsa Gy. út, 56-osok tere, Hősök tere, Vágány u., Kacsóh P. út,  valamint az Állatkerti krt, a Gundel Károly út, a Városliget teljes területén (ez utóbbiakat akkor kivéve, ha a bejelentett székhely, telephely a Városliget területén van).

 Amennyiben a parkolási engedéllyel (hozzájárulással) rendelkező gépjárművet annak tulajdonosa az (engedély érvényességi idején belül) elidegeníti, vagy a járművet a forgalomból kivonják, a várakozási hozzájárulás érvényét veszíti. A változást 8 napon belül az engedélyt kiadó ZKNP Parkolási ügyfélszolgálatán írásban, személyesen, vagy e-mailen kérjük bejelenteni.

A kedvezménnyel rendelkező foglalkoztatott jogviszonyának megszűnéséről a munkáltatói igazolást kiállító intézményvezető, vagy vezető tisztségviselő a Zuglói Közbiztonsági Non-profit Kft-t kettő munkanapon belül köteles írásban értesíteni.

Az intézményi várakozási hozzájárulás az adott várakozási övezetben díjfizetés és időtartam nélküli várakozásra, valamint a védett övezetekbe való behajtásra és ott időtartam nélküli várakozásra jogosít.