Várakozási információk

A díjfizető övezetek területén várakozni csak parkolási díj megfizetése mellett, vagy a különféle várakozási hozzájárulások birtokában lehet. A parkolási díj megfizethető a parkolási zónákban elhelyezett parkolójegy-kiadó automatákból készpénz érme bedobásával megváltott, az igényelt jármű rendszámára szóló parkolójegy vásárlásával (egyes automaták esetében bankjeggyel történő fizetés is lehetséges), vagy a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül mobiltelefonról indított mobil parkolással.

Várakozási díj megfizetése nélkül várakozhatnak a megkülönböztető jelzéssel jogszerűen felszerelt járművek, lakossági várakozási hozzájárulás birtokában, az övezet területén állandó bejelentett lakcímmel rendelkező zuglói lakosok regisztrált járművei, a városrendészeti behajtási- és várakozási engedéllyel rendelkező járművek, az egészségügyi várakozási hozzájárulással rendelkező, háziorvosok-és asszisztenseik, az egészségügyi és szociális ellátást végzők járművei, és meghatározott időszakokban a gyermekszállítási várakozási hozzájárulással rendelkező gépkocsik.

A különféle várakozási engedélyek kiadásának, – a gazdálkodói várakozási hozzájárulást kivéve- 2.000.-HUF/gépjármű az eljárási díja. A gazdálkodói várakozási hozzájárulás eljárási díja 5.000.-HUF/rendszám. Lakossági várakozási hozzájárulás kiadására a torlódások elkerülése érdekében célszerű igénybe venni az ÜGYFÉLABLAK menüponton keresztül elérhető elektronikus utat.

'Fel a tetejéhez' gomb