Parkolás díj fizetése, számlázás

A parkolás megkezdése után haladéktalanul rendezni kell a parkolási díjat az automatánál a parkolás időtartamának megfelelő összegű pénzérme bedobásával, vagy mobilparkolással. A kinyomtatott jegyet a szélvédő mögött kell elhelyezni. Zuglóban modern, negyedik generációs parkolójegy-kiadó automatákat is üzembe helyeztek, amelyek forint bankjegyet is elfogadnak.

Az automatánál történő jegyvásárlásnál kötelező megadni a jármű rendszámát, amit az automata a megváltott parkolójegyre nyomtat, elkerülve a visszaéléseket.

A megváltott parkolójegyet az első szélvédő mögött úgy kell elhelyezni, hogy a jegy jól látható legyen. A jegyen semmilyen javítás nem végezhető. Ha a lejárt jegy meghosszabbítására újabb parkolójegyet vált, akkor azt megelőzően a lejárt jegyet a szélvédő mögül el kell venni, hogy ellenőr munkatársunk csakis az érvényes jegyet olvassa le.

Az adott jegykiadó automata esetleges meghibásodása esetén az övezet területén egy másik automatánál, vagy egyéb módon (mobilfizetéssel) kell megfizetni a várakozási díjat.  A ZKNP köszönettel veszi a parkolójegy-kiadó automaták meghibásodásának a bejelentését a 06 1 999 5090-es telefonszámon!

Áfás számlát készpénzzel megváltott jegyek, pótdíjak és egyéb befizetések eredeti bizonylatairól tudunk kiállítani ügyfélszolgálati irodáinkban. Személyesen vagy postai úton is hozzánk lehet fordulni. Postai befizetés, illetve átutalás esetén a számla kiállítása csak a befizető nevére és címére történhet. Amennyiben a számlakérés postán történik, a kísérő levélben meg kell jelölni a számlakérő nevét, címét, illetve postázási címét, ahová kiküldjük a számlát.

Számlát adunk a parkolási pótdíjak befizetése esetén is. A számla a jogszabály rendelkezése alapján két tételből áll: a várakozási díjkülönbözetből (mely egy órai alapdíjnak felel meg), ezen felül a befizetés időpontjától függő pótdíjból, ez utóbbi nem tartalmaz ÁFA-t.